Festiviteiten 2022 op Fort Rammekens

Fort Rammekens bestaat dit jaar precies 475 jaar. Het oudste zeefort van Europa is jarig en dat moet gevierd worden. Op bescheiden wijze, overigens, zoals het “De Oude Dame” betaamt. De komende maanden zijn er kinderactiviteiten, muziekoptredens, foto- en verhalenwedstrijden, een fototentoonstelling en nog wat kleinschalige verrassingsactiviteiten tijdens de openingstijden (zaterdag en zondag 11 tot 17 uur).

Op donderdag 28 juli is het fort tussen 13 en 17 uur open voor kinderen. Speciaal voor hen is er een spelencircuit met oud-Hollandse spelletjes, zoals zaklopen, hoepelen, steltlopen, koekhappen, er is een hinkelbaan en er worden spijkers “gepoept”; ook kan er getekend en gekleurd worden in een van de kazematten. Kortom, een middag vol spanning en sensatie op de binnenplaats van het eeuwenoude fort. Kinderen vanaf acht jaar en hun ouders zijn die middag van harte welkom; zij doen het spelencircuit op eigen houtje, maar uiteraard zijn er medewerkers van het fort die hen daarbij kunnen helpen. Mocht je de 28-ste juli niet kunnen of vind je het zo leuk, dat je nog een keer wilt: Op 18 augustus is er nog zo’n kinderspelmiddag.

Toegang voor beide middagen is gratis, maar wel van te voren via de mail aanmelden bij boswachter Karel Leeftink k.leeftink@staatsbosbeheer.nl.

Permanente expositie

In de permanente expositie wordt met behulp van voorwerpen en modellen een boeiend beeld gegeven van de geschiedenis van fort Rammekens.


Rondleidingen op het fort

Samen met een vakkundige gids kunt u wandelen in en rond Fort Rammekens. U wordt rondgeleid rond door het historische fort en het naastgelegen bos- en natuurgebied. De gids laat u zien wat u niet ziet.

Rondleidingen